Mieszamy przyprawy z olejem i nacieramy nimi pokrojone w paski mięso. Ostawiamy na kilka-kilkanaście godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Po tym czasie smażymy na patelni.
warzywa:
- mogą być wg uznania, np. surówka z kapusty pekińskiej, ogórki konserwowe, sałata, pomidor, cebula, ogórek, kapusta czerwona itp.
sosy:
- najczęściej podaje się kebab z sosami: łagodnym, pikantnym lub miesza oba. Dobrą propozycją do tego typu dania jest sos tzatziki lub majonez wymieszany pół na pół z jogurtem greckim i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Pikantny sos zastąpi keczup lub gotowy produkt, kupiony w sklepie.
Przygotowanie:
Do chlebka pita wkładamy najpierw porcję warzyw, polewamy ją sosem, następnie mięso i znów warzywa, sos, mięso. Podajemy na ciepło.
Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz